fredag 25 mars 2011

Vi mår bra

Man ska inte ropa hej... men vi mår bra. Det var bara stackars Esther som åkte dit och därmed fick hennes planerade tjejmiddag ikväll ställas in. 19 tjejer skulle hit, äta tacos och köra loss på karaoke och kinect. Fredagsmys när det är som bäst alltså. Det fick skjutas upp till en fredag inom kort.

Sjukare var hon inte igår än att hon kunde fika utomhus mot en solvarm vägg och hjälpa mig skotta bort snön från vår uteplats. Målet var att ta fram trädgårdsmöblerna men snön var för envis. Idag gör vi ett nytt försök och kanske, kanske njuter vi av lunchvåfflorna just där. Får se. Annars är solvarm vägg inte helt fel heller. I väntan på.

Igår bakade jag en kanelkaka jag hittade hos En mammas dag- helena för några år sedan. Och har bakat många gånger sedan dess. För god för att inte prova.
175 g smör

2 ½ dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil*
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Smör och ströbröd till formen
2 msk smör
Fyllning:

1 dl socker

3 msk malen kanel
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blande ner äggen ett och ett och därefter gräddfilen. Rör sedan noga samman de torra ingredienserna i en separat skål. Blanda ner den torra blandningen i smeten och rör om tills smeten blir len och fin. Blanda samman socker och kanel och ställ åt sidan. Smöra och bröa en 1 ½ liters form. Häll i hälften av smeten och strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsockret. Dutta till sist över 2 msk smör. Baka i ugnen 45 - 60 minuter. Testa med en sticka om kakan är färdig.


Hej så länge!


3 kommentarer:

  1. Stackars liten, hoppas hon får ta igen det snart! Kakan ser helt klart god ut, den måste jag nog smakprova.

    SvaraRadera
  2. Oj, hoppas hon kryar på sig! Kakan ska jag baka i helgen, hoppas på en fika vid solvarm vägg då :)

    SvaraRadera
  3. Hej! Ja prova kakan! Tack för att ni läser och kommenterar. Kram!

    SvaraRadera