söndag 20 februari 2011

söndagsbilden: tankar om en hall

Vi har två platser, minst, i huset som jag aldrig får till. Hallen på övervåningen är ett och vardagsrummet ett annat (tänkte jag behandla i ett annat inlägg någon gång). Samtidigt, en hall på övervåningen, hur mycket kärlek kan den få? Allt fint vill man ju ha på nedervåningen, där man är nästan hela tiden.

Tanken är att kanske en dagbädd skall byggas i den nisch där stolen står. Och, även om den är lite uttjatad, vore inte den gula tapeten med rosetter och fåglar från pip studios ljuvlig att mötas av när man kommer upp? Eller, ska den kanske användas i mötet med badrummet och sovrummen och användas lite som ett dressingroom? Kläder hamnar ju där ändå. En stor härlig matta, kanske (dröm)byråerna snö, fullt med parfymer och askar ovanpå och någon typ av herrbetjänt.

Tillsvidare får det liga i vila, i vitt. Avskalat och kanske lite kallt men ändå ganska skönt. Tillsammans med någon tavla och i det här fallet en gammal antik köksstol från italien.

Mitt bidrag idag till fabrikens sönsdagsbild blir vår hall. Förhoppningsvis blir det en hall i förvandling inom kort. Kika in där för fler bidrag att njuta av denna söndag!

Ha det bra idag!

4 kommentarer:

 1. Tror att nästan varje hem har sina "bortglömda" fläckar... Men den där Pip Studios-tapeten, säger bara JAA!! Vilken härlig färgklick mot det vita. Ha det fint //Petronella

  SvaraRadera
 2. Jag känner igen det där med att övervåningen blir bortglömd. Jag har tidigare lagt allt krut på entréplan men nu har jag faktiskt tagit mig i kragen och börjat renovera övervåningen också. (Vi har bara bott ett år i vårt hus.) Men de finaste prylarna får faktiskt stå kvar på entréplan, haha!

  SvaraRadera
 3. Tack för era hälsningar! Ja visst är det så, att man är lite snål med det fina, vill gärna ha det där man kan se det hela tiden? Och ja, jag tror att pip-studiostapeten skulle göra sig bra där uppe, kanske blir en beställning redan denna vecka..

  SvaraRadera
 4. Jättefina bilder, lugnt & rofyllt. :-)

  SvaraRadera