tisdag 3 maj 2011

tisdagstema-favoritblomma
Favoritblommorna är många och tenderar att vara den blomma jag har hemma för stunden. Pion, fransk tulpan, ranunkel, pelargon, rosor, rosor. 

Fransk tulpan ja, I höst är det jag som stoppar mångder av lökar i jorden likt min tanke om en idé i taget. Och det kommer vara "Drömmen om en vit trädgård" som får vara mallen. Förhoppningsvis har jag en vacker böljande tulpanrabatt i vitt och grönt att visa om ett år.

Jag har idag ingen bild av favoritblomma men jag visar doften utav en av dem i form av en för mig kär parfym,

La Tulipe från Byredo.

En av mina födelsedagspresenter i juli förra året. Doften får mig att tänka på en underbar födelsedag, solvarma dagar.  När jag sätter den på mig mår jag lite bättre, känner min nästan lite annorlunda, lite fräschare och ja nästan snyggare. Men, viktigt är att inte ha den på fel dag, Man ska inte ha den när man är trött, lite retlig, känner sig blek och tråkig. Nej, är man tveksam då får man ta något annat. För den här parfymen tar plats och kan vara lika rätt som den kan bli fel.

Ha det så bra idag.

Denna ruggiga dag. Men jag kom ut och sprang i morse. Först var det segt, segt som bara den skall jag erkänna. Efter ett tag kom den i allafall, känslan jag jagat fatt på och som ger mig sådan lycka. För jag älskar min löpning. Och när jag sprang, favoritrundan och såg de kända miljöerna, husen och uteplatserna som börjar vakna till liv, med min härliga musik i lurarna, tänkte jag att inte vill jag väl missa att följa detta från april till oktober (förhoppningsvis längre) i år. En av (många) saker som gör mig riktigt lycklig. och som bara är min.

En liten parentes i ett brokigt inlägg om favoritblomma. Fler favoritblommor finns här!
             

6 kommentarer:

 1. Ser fram emot att få se din vackra rabatt till våren! Funderar på en jag också! :)

  Kram Linda

  SvaraRadera
 2. Jag är lite nyfiken på den där parfymen. Är den blommig-blommig liksom?
  Kanske får ta mig en tur ner till deras butik och lukta lite.
  Kram & njut av dagen (trots det gråa täcket som lagt sig över staden, brrr)

  SvaraRadera
 3. BRA jobbat Camilla !!

  SvaraRadera
 4. Oj vad jag blev nyfiken på den parfymen, faller för snygga flaskor gör jag ju också och den var jättefin!

  Fick lite dåligt samvete här, för jag hade tänkt och springa ikväll, men ställde in p.g.a kyla. Fick ett litet hånskratt över orsaken här hemma. Nä imorgon beger jag mig ut, det är ju så skönt med den där känslan! :)

  SvaraRadera
 5. Bra jobbat att springa denna dag. Jag hade powerwalk- runda i kväll på programmet, men det var helt enkelt för läskigt väder så jag bangade. Men det kommer ju fler dagar som tur är :) Fin tolkning med La Tulipe.

  SvaraRadera
 6. Åh vad Byredo är bäst - fina dofter och fina flaskor. Inväntar jobbstart då jag har lovat att tröstköpa Gypsy Water som jag absolut inte får ha på arbetet : )
  Malin

  SvaraRadera