måndag 9 maj 2011

Med önskan om ordning


Barnen på plats och man pustar ut. Alltid denna rush på mornarna. Tempo, tempo, inget hittar man och framför allt aldrig någonsin några strumpor. Hur kan det finnas, ja säkert 15, strumpor i en låda utan tillhörande make?

Jag får också konstatera att mitt tidigare " ha allt i huvudet" system måste uppdateras. Jag glömmer numera alltför mycket, från badkläder till studiedagar.

Nystart idag, allt gammalt är förlåtet:

To-do listor
Använda en kalender
Vik all tvätt och in i (nystädade) garderober
Få bort energitjuvar som stjäl tid och energi (upp på to do listan)
Veckohandla på internet och göra veckomeny

Börja med att köpa pennor som bara är mina så jag kan skriva to do listor.

Just nu känner jag att jag har svårt att hitta balans. Plocka hela tiden, plocka mindre och stressa över stöket. Plocka hela tiden och ändå konstatera att man inte kommer ifatt? Svårt. Jag får börja med listorna helt enkelt.

När livet känns rörigt, då är det inte svårt att sjunka djupt ner i Jennie Hammars blogg. Som bor i soliga Kalifornien, i ett hus i bergen. Där man tränar Runyon Canyon med utsikt över LA, eller sticker till Palm Springs eller Ojai över en helg för att bara hänga vid poolen och drick kalla vita viner, Eller varför inte bara softa lite hemma och gå på Farmers Market och The groove. 


Nej, nej, uppryckning och med förhoppning att en rörig start övergår till en kanondag,

Ha det så bra idag!


Bild från Livet hemma. Dit man också kan vända sig när livet känns, ja, lite rörigt. För inspiration och lugn i vackra bilder. Och sugen blir man, på att åka till Ikea och göra om och organisera. Få ordning!

3 kommentarer:

 1. Tänk vad jag känner igen mig!!
  Whiteboardtavla för alla aktiviteter och plocka fram kläder och dagis/skolsaker dagen innan är väl dagens tips. Almanacka i senilsnöre runt halsen funkar också ;).
  Hoppas du får en toppendag i alla fall. Kalas kl 18 ikväll med jordgubbstårta om du har vägarna förbi :).
  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Camilla, kan inte ens tänka mig att du har det rörigt! Ditt hem som ser så ljuvligt ut ...
  Hahaha! Men de små barnen, det är de som rör till det ... suck!
  Jag har samma dilemma här hemma. (Strumporna har jag dock hittat ett trick för ... ;)
  Men då man sitter hemma mycket och jobbar GÅR DET INTE ha RÖRIGT! Då kan man bara se det där röriga - och inspirationen blockas.
  Vi har en jättebra familjealmenacka från Granit på väggen i köket (inte så fint, men väldigt bra & jag har piffat upp med fint band som den hänger i) ... och så har vi en sådan där vit glas tavla i hallen där vi i praktiken ska hänga upp alla viktiga saker men herre gud vad fult det blir - hahha! Så där hänger mest fina saker. som mamman gillar ;)
  Stora kramar från en annan mamma som har det ganska rörigt imellanåt. STORA KRAMAR! u.
  Ps. Dina örhängen lägger jag på posten idag. Jag tog mig friheten och bytte ut den lite större mitten-kulan till lite starkare rosa. Det gav mer effekt & blev coolare liksom. Hoppas du gillar det, annars hojtar du så byter jag det lätt. xo

  SvaraRadera
 3. Tänk, här är en till som känner igen sig! Vi gav upp strumpstrulet för ett år sedan och numera har minifolket bara svarta strumpor här hemma försvinner en så gör det inget, det finns cirka 40 till i samma färg ;)

  Kram!

  SvaraRadera